Daarom Venderion

Professioneel, meedenkend, betrouwbaar en blijvend betrokken.

Over Venderion

Direct WBSO aanvragen

We ondersteunen u graag.

 

Direct WBSO aanvragen
Bel 040-2571498

Los programadores EspañolesSpanish developer tells about his movementSpaanse developers

Victor over zijn overstap

Mijn naam is Victor en ik woonde tot mijn 34e in Madrid. Gescheiden van mijn familie, want zij wonen in Catalonië. Ik ben verhuisd naar Madrid vanwege de werkgelegenheid en de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Ik werkte daar als programmeur en had veel goede vrienden.

Trabajar en una empresa Holandesa innovadora como programador de Software

Mijn motivatie

Ik was klaar voor een nieuwe werksfeer en –omgeving, het liefst buiten Spanje en daarom ben ik op zoek gegaan naar verandering. Eigenlijk heb ik altijd al de gedachten gehad om eens te proberen buiten Spanje te gaan wonen en werken. In mijn studententijd heb ik de kans gekregen om naar het buitenland te gaan en ik heb toen gewerkt met mensen uit veel verschillende landen. Deze ervaring was goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

In Nederland belandde ik in een veel tolerantere sfeer dan ik had verwacht en heb ik een aantal goede vrienden gemaakt. Er was nauwelijks een taalbarrière, omdat bijna iedereen goed Engels spreekt. Onder andere dát maakt Nederland een prettig land om in te verblijven en ik verwacht dat het binnen Europa nog verder zal floreren.

Mijn hoop was om me in Nederland te vestigen, nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken en mezelf verder te ontwikkelen op persoonlijke vlak.

De voorbereiding

Het eerste wat op mijn pad kwam voor het vinden van werk buiten Spanje was het maken van een goede CV in het Engels. Venderion heeft mij geattendeerd op een vacature voor senior programmeur in Nederland. Ik reageerde snel via e-mail, zodat Venderion verder contact met me op kon nemen via telefoon en videobellen. Na wat voorbereiding voor het interview vond er een sollicitatiegesprek plaats, gedeeltelijk in het Spaans en gedeeltelijk in het Engels, in een ontspannen sfeer. Het interview duurde niet erg lang en Venderion stelde me erg op mijn gemak, waardoor het allemaal minder intimiderend over komt.

Ongeveer een maand na mijn telefonische interview ben ik uitgenodigd om naar Nederland te reizen voor een tweetal aanvullende gesprekken. Deze reis werd volledig door Venderion betaald en georganiseerd, en zij waren te allen tijde bereikbaar voor informatie en hulp.

In Nederland aangekomen werd ik begeleid en meegenomen naar kantoor waar de vervolggesprekken zouden plaatsnemen door dezelfde persoon die me eerder had geïnterviewd. Normaliter zijn de sollicitaties niet aaneengesloten, maar het bedrijf probeerde dit op dezelfde dag uit te voeren. Het proces bestond uit een eerste gesprek van 20 minuten en vervolgens een technisch assessment. De personen die de sollicitatie afnamen gingen er even tussen uit en dat maakte het proces een stukje makkelijker. Na het technische gedeelte probeerde ik me te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken door een wandeling door de stad te maken.

Achteraf bleek alles gelukkig erg goed gegaan te zijn en kreeg ik al de volgende dag een positief antwoord! Binnen een week ontving ik arbeidsvoorwaarden als voorstel en vervolgens werd een arbeidsovereenkomst voorgesteld. In het hele traject werd ik geadviseerd en begeleid door Venderion en zij verzorgden ook alle communicatie met mijn huidige werkgever.

Eerste dagen in Nederland

Voor de eerste maand in Nederland werd er een tijdelijke woonruimte geregeld door Venderion, deze periode viel tegelijk met de proefperiode bij mijn nieuwe baan. En ineens was alles geregeld en ging ik op reis!

Mijn eerste indruk was erg goed. Mensen die al in Nederland wonen merken het misschien niet, maar mij viel op dat de stad waar ik nu woon erg mooi is en z’n charmes heeft. Wat me daarnaast heeft verbaasd zijn het grote aantal fietsers in de stad en alle hoge gebouwen.

Op het werk was iedereen erg aardig voor me. De eerste dag stelde ik me voor aan het bedrijf en mijn collega’s en werd er van alles voor me geregeld. De volgende dag merkte ik al veel van de dynamiek binnen de organisaties en hield ik me vooral bezig met het bijwonen van vergaderingen en mezelf in te lezen. En de derde dag was het werken, en zo is het tot op heden doorgegaan.

Op het moment van schrijven sta ik op het punt mijn eerste maand te voltooien en kan ik bijna mijn nieuwe woonruimte betrekken. Ik heb ook sinds kort mijn BSN en binnenkort zijn ook alle verzekeringen helemaal geregeld.

Groet,
Victor

Meer informatie over dit onderwerp?

Wij helpen u graag verder!
Bel 040-2571498 of mail naar contact[at]venderion.nl