Daarom Venderion

Professioneel, meedenkend, betrouwbaar en blijvend betrokken.

Over Venderion

Direct WBSO aanvragen

We ondersteunen u graag.

 

Direct WBSO aanvragen
Bel 040-2571498

Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk 2018

Komende periode heeft u de tijd om inhoudelijk te inventariseren voor welke projecten u WBSO wil gaan aanvragen. Om vanaf januari 2018 in aanmerking te komen WBSO-regeling is het van belang om voor 1 december 2017 een (vorm vrije) WBSO-aanvraag in te dienen. 
De lijn die de RVO in 2017 heeft gehanteerd (striktere beoordeling) wordt zeer waarschijnlijk doorgetrokken naar 2018. Dit betekent dat technisch inhoudelijk kennis over software development van groot belang is om tot een kwalitatief goede aanvraag te komen.  

WBSO 2017 aanvragen

Komen uw software ontwikkelingsprojecten in aanmerking voor de WBSO-regeling?

Ontwikkelt u eigen software/ programmatuur en gaat u technische uitdagingen niet uit de weg? Dan liggen er kansen om in aanmerking te komen voor de WBSO-regeling. De Nederlandse overheid blijft ook in 2018 Nederlandse ondernemers ondersteunen die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren.

De WBSO zorgt voor een lastenverlichting door het verlagen van de loonkosten en andere kosten en uitgaven ten behoeve van uw R&D project(en). 

Van groot belang is dat er binnen uw projecten kenbaar wordt gemaakt waar de technische uitdaging ligt. Het pinpointen van de technische knelpunten/uitdagingen vormen de basis van een goede WBSO aanvraag. In 2018 wordt nauwlettend gekeken of uw aanvraag dusdanig is opgesteld dat het op de juiste manier afgebakend is. Zijn de technische knelpunten juist omschreven, ligt de oplossingsrichting binnen het kader van R&D?

Financieel voordeel WBSO 2018

De exacte parameters met betrekking tot het daadwerkelijke fiscale voordeel zijn nog niet bekend. In de komende maanden, nadat de begroting op Prinsjesdag bekend is gemaakt, zal dit bekend gaan worden. Als het aan EZ ligt dan zakt het percentage van de eerste schijf naar 31% (nu 32%) en van de tweede schijf van 16% naar 14%.

Parameters WBSO 2018 - nog niet officieel vastgelegd
2017 2018
Tarief eerste schijf 32% 31%
Tarief eerste schijf starters 40% ....
Loongrens eerste schijf € 350.000 ....
Tarief tweede schijf 16% 14%
Plafond S&O-afdrachtsvermindering geen plafond  ....Direct WBSO aanvragen

Spelen er (klant-) projecten of gaan deze binnenkort starten. Vraagt u zich af of uw projecten zich lenen voor de WBSO-subsidie?

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op en inventariseren (vrijblijvend) of er voor u kansen liggen.


Meer informatie over dit onderwerp?

Wij helpen u graag verder!
Bel 040-2571498 of mail naar contact[at]venderion.nl